снимка: Булфото, архивДнес родните полицаи честват своя празник. Честването е въведено

...
снимка: Булфото, архивДнес родните полицаи честват своя празник. Честването е въведено
Коментари Харесай

Полицаите протестират днес. Искат 30 процента увеличение на заплатите

снимка: Булфото, списък

Днес родните служители на реда празнуват своя празник. Честването е въведено още през 1924 година. 

Сега обаче празникът ще има различен колорит. 

Полицаите излизат на митинг на професионалния си празник. Исканията са за 30-процентно нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи, оповестява БНР.

През миналата седмица имаше договаряния сред другите синдикати в министерството и управлението на ведомството. След диалозите, в които се е присъединил и министър председателят Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Въпреки това от Синдикалната федерация на чиновниците излизат на митинг.

Един от синдикатите провежда митинг в градинката до църквата " Св. Седмочисленици ". След това се планува и шествие до постройките на Министерството на финансите и на Народното събрание. Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР